lauantai 7. lokakuuta 2017

Amazonille Amazon....Meillä on ollut remppa ajan pakettiauto sen käytännöllisyyden vuoksi.
Nyt kun piharakennuskin on kuosissa, ei enää pakulle ole akuuttia tarvetta ja ruvettiin puhumaan "kätevästä bensa autosta".
Lauseesta tarttui käteen ehkä vain sanat bensa ja auto.
Mies näki torissa ilmoituksen Amazonista ja hänen ollessaan töissä hakea pamautin kyseisen yksilön pihaan. 


Mä olen aina ollut sitä mieltä että arkisista jutuista on paras repiä riemua, en ole ollut mikään "laatuaika" käsitteen tukija koskaan. Mun mielestä se on laatuaikaa että juo aamukahvin kauniista astioista, elää luovassa puuhamaassa jossa kaikki ideat on vapaasti toteutettavissa ja seinät maalattavissa fiiliksen mukaan. Miksipä jokin niin arkinen asia kun käyttöauto ei voisi olla sellainen joka saa hymyilemään joka starttauksella.
En edelleenkään osaa kutoa, neuloa tai täyttää ristikoita, mutta aivan äärimmäisen fiiliksissä hain bensan lisäaineet, öljyt ja kilkkeet ja opettelin ne itse hoitamaan.
En ole sitten ammattikouluaikojen tehnyt mitään autoremppaa, mutta tämän murusen konepellin alla kaikki on niin yksinkertaista ja simppeliä vaikken mikään rakettitieteilijä olekaan niin osaan huoltaa olennaisimmat ja loput löytyy volvo clubin keskustelupalstalta.
Näihin saa osia helposti, kasko ja liikennevakuutus on yhteensä alle 200 euroa vuodessa ja lähtee kun palmun alta. 

Mun rakas osti meille kerran uudehkon toyota corolla verson tila-auton.
Sillä taidettiin kuukauden päivät ajaa kun taas eräänä päivänä kävin ajamassa meille v8 -chevroletin.
Ostaja tivasi että mitä vikaa tässä on kun luukutat heti eteenpäin, muistan kun mieheni sanoi "noh, et sä tätä varmaan usko, mutta vaimo kävi hakemassa 6,5 litrasen veekasin helsingistä kun ei se tykännyt ajaa tolla".
Mulla on niin ihana mies että se korjaa aivan mitä vain, mikä mahdollistaa tämän harrastuksen pienellä budjetilla. Meidän jenkkikin on kuorma-autoksi rekisteröity,
 (yli 500 e halvempi dieselvero kun edellisessä v70 volvossa).
Sellaisia halpoja rihneitä mutta mies taikoo ne aina kuntoon ja siisteiksi, aika ihanaa <3
Jos voi hoitaa pakolliset reissut niin että ajomatka on vaan jotain parasta, miksei niistä arjen pienistä jutuista tekis just oman näkösiä ja iloa tuovia juttuja.
I love my car... 

3 kommenttia:

  1. En kyllä kestä!!! IHANA...vihreenä kateudesta luin ja katselin kuvat..:) ja luin ääneen miehellenikin..:)

    VastaaPoista
  2. Heh, hauskoja muistoja tämmöisestä! Meillä oli lapsuudessani isän vanha Amazon pihalla odottamassa kunnostusta. Milloin äiti sai melkein sydärin, kun löysi minut nukkumasta auton katolta (oli lämmin paikka köllötellä ja nukahdin) ja milloin isä ei oikein tykännyt, kun olin leikannut autosta turvavyöt tehdäkseni riippumaton :D Isä ei koskaan saanut aikaiseksi autoa kunnostaa, mutta pääsi se sitten lopulta isän kaverille, joka kait sen kunnosti tai käytti ainakin osan.

    VastaaPoista