perjantai 8. syyskuuta 2017

Pohjoosen tuliaiset....


Eräs ystävä on pohjosen poikia, ja kotikonnuilleen lähteissä tein vienon pyynnön saada yhdet sarvet tuliaisina. 
Hienot sainkin!
Nykertelin rautalangasta kannakkeen ja iskin pianon taakse vanhaan hellan räppänän lenkkiin kiinni.Diggaan vähän makaabereista jutuista ja nää uppoaa kategoriaan passelisti.

Autiotalovuosina pahasti potkittu hella päätettiin purkaa pois, mitäpä oltaisiin neljällä puuhellalla tehtykään eikä me tarvita joka huoneessa tulisijaa, reilu yksi kahta huonetta kohden riitti hyvin, joten emme retusoineet tähän pieneen tilaan uunia, näin saimme tilan pianolle.

Mutta jätimme uunin nuohousluukut niille sijoilleen, nyt mä sanon vaalivani alkuperäistä, mutta oikeasti olin ihan liian laiska alkaakseni muurata noita umpeen. (ja onhan ne samalla ilmanvaihdollisia kanavia vaikka vähän lämpöä hukkaavatkin)

Joten niistä on nipsuilla vanhoja sukukuvia ja rekvisiittaa killumassa.
Samaan piikkiin menee tuo ylimmän kuvan ruskea pyyhe killumassa hirsiseinää vasten, mun PITI eristää ilmastointiputki talveksi pellavariveellä ja ruuvata ritilä paikalleen, tuosta on nääs suora ja valtavan kokoinen rööri ulos joka on kesäisin auki niin että ilma kiertää.

Tajusin yks päivä että sieltähän se viima käykin ja nappasin pyyhkeen torveen, esteetikkona tietysti seinään mätsäävän ruskean ja kun kerran maastoutui noinkin hyvin niin en ole hoppuillut akuuttien toimenpiteiden suhteen. (eilen saatiin muuten ulkorakennuksen katto hilkkua vaille valmiiksi, näistä akuuteista toimenpiteistä puheenollen).


 Tyttöni käy piano-ja viulutunneilla, ukko soittelee kitaraa.
Onnentyttö että peri isänsä geenit siinä, mitä musiikillisuuteen tulee.
Rakas isäukkoni aikanaan mun luikuteltuani lapsille tuutulaulua... tovin kuunneltuaan tuumasi; "njooh, onhan toi...jotain Sibeliuksen ja sumutorven väliltä".2 kommenttia:

  1. Yritin ja yritin tiirailla ekasta kuvasta pyyhettä, mutta en kyllä löydä...tai taisinkin löytää...onko se ruskea...:)
    Ihana lahja tuo musikaallisuus.

    VastaaPoista
  2. On ruskea :D eikös vaan maastoudukin hyvin tuonne, heh....

    VastaaPoista