lauantai 12. elokuuta 2017

Päreestä riemua...


Tuossa taannoin pohdiskelin kyhäämäni roskakatoksen kattomateriaaleja.
Avasin suuni oikeassa paikassa ja ystävän liiteristä sain 100-vuotiaita wanhoja päreitä
monta nippua <3

Katsoin youtubesta perinnepärekaton teko videon ja rupesin hommiin.
Matskuna mielettömän ihanaa ja melko iisiä laittaa. Rakensin rungon remontin ylijäämäpuusta ja talosta tulleesta purkupuusta, kehikon alaosa on saunasta purettu hirsi ja seinät samaa lautaa kun aitakin, maalit olivat jääneet yli talon maalauksesta ja päreet sain ystävältä. Projektiin ainoat ostamani tarvikkeet olivatkin;  Pärekattonauloja ja puutervaa


Tervaus oli mukavaa puuhaa ja ah sitä tontille levittyvää iiiihanaa tervan tuoksua!
Mielestäni onnistuin aika hyvin näin ADHD-emännäks, kerrankin jopa suora kyhäelmä, enkä tarvinut tippaakaan kenenkään apua. Kaiken pärenaulauksen ja tervauksen jälkeen mulle tuli niin emäntä fiilis että melkein teki mieli jatkaa veistämällä kanootti puunrungosta paljain käsin, ostaa pellavamekko ja alkaa tanhuta (ei mun rytmitajulla) ja lähteä tukkimetsään pelkän hevosen ja kirveen kera. Henkeselit paukkuen talsin vanhainkotiin kertomaan vuosimallia 1930 vaarilleni kuinka tämä lapsenlapsi onkin rakentanut nyt ihan pärekaton! (en kertonut kyseessä olevan roskakatos, mutta heei onks niillä neliöillä nyt niin väliä jos jostain repii näin paljon riemua...)


Ennen syksyn sateita täytynee laittaa vielä toinen tervakerros.
 Katokseen mahtuu kevyesti kaksi pientä roskista ja vielä vaikka sukset ja pulkat säilöön toiseen päähän. Kuvasin vain tämän kohdan jossa on roskis sillä loppuosa on kaaosta, olen säilönyt tänne talvirenkaat, kasan navetan vanhoja ikkunoita joista lasitan piharakennukseen fönarit, sekä kaikkea muuta retusoinnin alla olevaa hilpettä, ihme ettei roskamies ole heittänyt koko sotkua autoonsa vielä.


6 kommenttia:

 1. Olet sinä mahtava! Tuosta vaan pärekatonkin kyhäsit..:) Ihan oikeesti siitä tuli hieno!

  VastaaPoista
 2. No onpas uniikki roskakatos! Meillä on mökillä hirveästi pärettä, mökin aitat kun aikoinaan vaihdettu peltiin, päreet sentäs säästetty :) Mitäköhän niistä keksisi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oijjoi, ne on aarteita! (maksaa nykyään hunajaa ostaa, eikä tahdo saada) Niistähän tekee vaikka ja mitä ihanaa <3

   Poista
 3. Tosi hieno roskakatos,oot kätevä.

  VastaaPoista