tiistai 3. tammikuuta 2017

Hyvä ruoka, parempi mieli....


Arvatkaapa mitä teen kun pännii, ottaa päähän tai on muuten vaan haastavaa.


Hahh, no kokkaan tietenkin!
Täytyy sanoa että jostain syystä on viimeaikoina tullut kokattua, siis ihan niin paljon että lähikauppias luulee mun kohta pyörittävän pimeää ravintolaa :D




Hyvä illanistujaisruoka muuten on kuha Walewska , ihanan täyteläistä, valkoviinissä haudutettua ja suht iisiä tedä!




Mä luen käyttöohjeita savun hälvennyttyä jos sillonkaan.
Sama pätee safkan tekoon, reseptit ei sovi adhd:lle, mutta luova ruuanlaitto sitäkin paremmin.
Mukiinmeneväksi kokiksikin on haukuttu, joten luovalla linjalla  mennään jatkossakin.
Musta olis kauheen kiva jakaa täällä muutamia luottosafkoja ja hifistellä kokkailuja, mutta kun on tämä bloggausaika nykyään niiiiiin kortilla.


Tässä kuitenkin mun yks ihan luottosetti:


-Pilko tomaattia pieneksi 
-sekaan puolikas punasipuli aivan hienona.
-Päälle basilikasilppua iso kourallinen-
-lorauta päälle hyvää kylmäpuristettua oliiviöljyä ja balsamicoa.
-halutessa hienoa merisuolaa hyppysellinen.
-Jätä tekeytymään.
(itse heitän usein mukaan myös pähkinöitä)

Käy sellaisenaan lisukkeena, mutta aivan parasta bruschettana.
Hyvää leipää, sivele oliiviöljyllä ja paista uunissa siipaleet rapeaksi, lapa tomaattihöystö päälle ja avot, ihana iltapurtava.










Mun keittiössäni on AINA tuoretta pinaattia ja basilikaa.
Tyttöni tekee joka aamu smoothiet meille, heittää blenderiin jäisiä marjoja, litran tuorepuristettua mehua, kourallisen tuoretta pinaattia ja pari banaania.

Hänellä ei päivä käynnisty ellei kyseistä herkkua ole tarjolla ekana aamusta.
"tää on mulle se mikä kahvi on sulle"-sanoo 8 vee.

Lisään pinaattia myös sämpylätaikinaan, pastakastikkeeseen, juurespatoihin jne, tosi monipuolinen ja rautarikas vihreä. Basilikaa syödään leivän päällä ja salaateissa ja allekirjoittanut vetelee ihan sellaisenaan himoonsa.






Viimeaikoina olen lipsunut myös mun tiukasta sokerilinjastani.
Yleensä pitäydyn suolaisissa mutta...











Tätä tyyppiä ei mun kokkailut hetkauta, se vetää unta palloon vieressä.
Ja koska se on oman päänsä sisällä hyvin pieni, haavoittuvainen ja hauras niin sen lisäksi että se pelkää röhkiviä possuleluja, käsilaukkukokoisia pikkukoiria, perhosia, kimeä-äänisiä miehiä ja ilmapalloja niin se myöskin nukkuu kuten muutkin pikkukoirat eli selällään. <3
Ja se on ihana, iso muru, sillä ei ihan aina ole kaikki kynät penaalissa tai muumit laaksossa, mutta se rakastaa kaikkia ja on aivan hykerryttävän ihana koirapersoona ja aivan paras kotoilukaveri!

4 kommenttia:

  1. Hei! Kokkailu on just sitä mitä tehdään kun väsyttää ja mikään ei huvita. Yleensä silloin löydän itseni keittiöstä vaikka olisi miljoona tärkeämpääkin asiaa tehtävän. Bruschetat on kyllä hyviä, mä niin odotan että tämä pimeä talvi olisi ohi ja tomaatit maistuisikin joltain. Toki sitä voi kompensoida laittamalla paljon sipulia ja basilikaa 😃 Aivan ihana kotoilukaveri siellä, ihan alkoi hymyilyttää hänen persoonansa. Täällä on kaksi kotoilukaveria joista toinen on adhd, nollasta sataan kiihtyvä piikiltä pelastettu adoptiokoira joka rakastaa täysillä ja haukkuu täysillä. Tämä herra kaivautuu kainaloon, tuijottelee silmiin ja antaa pusuja mutta saattaa halkaista tärykalvot jos joku erehtyy kulkemaan talon ohi. Ja toinen, kultsu, ahne rotu ja ehkä rodun ahnein koira jolla on mielessä ruoka. Mammaansa tullut 😂😂 Siellä on niin tunnelmallista ja hyvä vinkki tuo pinaatin laittaminen smoothieen. Pitäis enemmän tehdä niitäkin eikä puputtaa joka nälkään leipää.

    VastaaPoista
  2. Ihana, ihan eläydyin tähän mielikuvaan teidän kotoilumeiningistä, ihan mahtavaa! :) Hyviä kokkailuja ja kotoiluja sinne!!!

    VastaaPoista