sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Elämää ja elektroniikkaa...


Meillä pyykkien kuivatus näin syksyn tullen on ollut pieni ongelmakohta, samoin olen ollut huolissani kylpytilojen riittävästä tuulettumisesta.
Löysin sattumalta kirjoituksen nykyisistä kosteudenpoistajista ja hankimme sellaisen.
On muuten ollut aivan nappihankinta.


Tämä meidän mallimme on 

 Sandstrøm kosteudenpoistaja SDH20L13E

Mielestäni oli muotoilultaan näteimmästä päästä, ja hinta-laatusuhteeltaan passeli meille. (sattui vielä gigantin aleen 199e) 
Tämä Sandstrømin kosteudenpoistaja kykenee poistamaan jopa 20 litraa kosteutta päivässä. Laite soveltuu jopa 70 m2 kokoisiin huoneisiin ja tiloihin, ja sitä on helppo liikuttaa laiitteen kätevien pyörien ansiosta.
Laskimme että on tarpeeksi iso kapasiteetti näihin huoneisiimme, alimitoitettua tuskin kannattaa hankkia.
On silti pienehkö ja helppo liikutella pyörien ansiosta.
Suihkun jälkeen painamme ajastimen 2-4 tuntiin ja valitsemme halutun kosteustason.
Häkkyrä hyrisee aikansa ja sammuu tehtävänsä suoritettuaan. Säiliö tosiaan kerää kaiken veden ilmasta ja kerätyn veden kaadan kukille. Pyykkipäivinä aparaatti liikkuu pyykkien viereen ja nekin on viikattavissa kaappiin samana päivänä, ei puolihaisevaa pyykkiä tai kosteaa sisäilmaa.
Pesin jopa yksi päivä auton penkit painehuuhtelulaitteella ja jätin tämän kaaraan pöhisemään ja keräämään kosteutta, syksyllä ihanteellinen myös maakellarissa keräämässä syksyn kosteuden betoniseinistä...jne jne.
Ollaan koettu hyväksi hankinnaksi, eikä enää tarvi miettiä suihkun jälkeen onko ilmassa liikaa vesihöyryjä!


2 kommenttia:

 1. Moikka

  Tää on kiva blogi, olin merkannu tämän jonnekin outoon kirjanmerkkipaikkaan ja nyt vasta sen löysin monen kuun tauon jälkeen, siksi kommentoin vasta nyt :)

  Laite olisi meilläkin tarpeellinen kellaritiloihin joissa pestään ja kuivatetaan myös pyykkiä. Mutta meneekö vesi letkua pitkin suoraan esim lattiakaivoon vai tyhjennetäänköjoku säiliö? Jos säiliö, niin onko vaaraa että tulee yli??

  VastaaPoista
 2. Hei, kiitos paljon <3
  Noita on eri malleja, kannattaa selvitellä. Meidän laitteessa on molemmat vaihtoehdot, mukana tuli poistovesiputki jonka voi liittää esim lattiakaivoon. Meillä laitetta siirrellään vessan ja pyykinkuivaustelineen välia joten käytössä on vain säiliö, siihen mahtuu reilusti vettä ja kun säiliö täyttyy, sammuttaa kone itse vedenkeräyksen ja piippaa merkiksi täydestä säiliöstä, sangen älykäs aparaatti siis! :)

  VastaaPoista