lauantai 10. syyskuuta 2016

Ihana Praha!


Terveiset kauniista, lämpimästä ja ihanasta Prahasta!


Olen lastenhuoneiden kasvavia leluröykkiöitä, ympäri kotia kulkeutuvia pikkulegoja ja  pölyä kerääviä pehmoleluja  raivatessani monesti miettinyt kuinka turhaa tämä tavaramäärä onkaan ja kuinka tavaroiden siirtely, siivoaminen ja lajittelu vie aikaa ja voimia.

Usein kun multa on kyselty mitä lapsille voisi ostaa tai tuoda, olen käyttänyt sanontaa "lapset tarvitsevat  oikesti vain aikaa ja huomiota".

Ilmeisen tehokkaasti sanontaa onkin viljelty, sillä lelupakettien sijaan lasten isovanhemmat yllättivät meidät  matkalipuilla Prahaan, mikä sen parempaa kun viettää loppukesän aurinkoista helleviikkoa yhdessä perheen ja lasten mummin ja papan kanssa Prahan katuja kävellen, arkkitehtuuria ihmetellen, syöden hyvin, kiertäen museoita ja nauttien auringosta ja seurasta!

Suosittelen todella lämpimästi, parin tunnin lentomatka, paikallinen hintataso oli erittäin kohtuullinen, ruoka hyvää, esteetikolle paljon kaunista arkkitehtuuria ja ratikat ja metrot toimivat moitteettomasti. 
Se mitä meidän kuuden hengen matkaseurueelta olisi uponnut viikonloppuun helsingissä hotellissa ja kotimaisia huvipuistoja kierrellessä elettiin sangen leveästi viisi päivää täällä, hemmoteltuna hyvällä ruoalla ja kivalla tekemisellä, lyhyen lentomatkan päässä ja täysin arjesta irrallaan.
Kiitos, oli lasten (ja vanhempien) mielestä ihan paras paketti mitä voi saada.
Mummin ja papan mukanaolo mahdollisti jazzklubien koluamisen ja sen että saatiin nähdä kaunis öinen kaupunki kun pappa ja lapset kuorsas kilpaa jo hotellilla, aika luksusta.
Aamulla kun vasta vetelin rajauksia silmiin, oli lapset jo ruokittu ja puettu, oli oikea LOMA jopa äidille <3Ainoa haaste matkalle lähteissä onkin tämän huvikummun vetovastuun nakittaminen jollekin hyväuskoiselle. Mun siskoni sanoi palattuamme kotiin "kertokaa ens kerralla hyvissä ajoin reissustanne niin tiedän olla kaukana"
Mun sisko on himoliikkuja ja oli vienyt tuota meidän koiruutta hulluille hölkkälenkeille ja vasikan vatsantoiminta oli mennyt niin vilkkaalle että oli oli ihan pieniä vatsantoiminnallisia ylläreitä. Ja kun  tuon kokoluokan elikon suolentoiminnassa on sanomista niin söpöt kakkipussit on huono vitsi, pari siwan säkkiä päällekkäin on lähempänä totuutta.

Lisäksi akvaariokalat oli tullessa ammeessa polskuttelemassa, oli sattunut allas halkeamaan pohjasta aamuna eräänä. Pirskahdellut vesi oli lyönyt jatkojohdon oikariin ja aiheuttanut sulaketaulussa shown. Oli hän hakenut lamppuja säästöpaketin ja vaihdellut, kunnes huomasi napsauttaa sulaketaulun napikat takaisin ylös. Kaikki on nyt korjattu ja ok, kaloillakin isompi ja ehompi asumus, mutta olihan tämä keskustan kerrostaloasukille aika shokki! 

Kiitos ja anteeks muru.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti