maanantai 18. heinäkuuta 2016

Saareke....


Talon ostosta asti haaveilin saarekkeesta joka olisi modattu joko vanhasta kaupan tiskistä tai apteekinlipastosta. Ostinkin yhden antiikkisen kaupan myyntitiskin, mutta se osoittautui tänne aivan liian suureksi joten se matkasi ystävälleni suuempiin tiloihin.


Apteekinlipastot puolestaan maksavat mansikoita joten asia jäi hautumaan.
Kunnes teimme vaihtokaupat, vaihdoimme tarpeettoman polkupyörän 17 vanhaan laatikkoon. Ne oli pajasta aikanaan pelastettu talteen, mutta runko oli jo hävitetty ympäriltä.


Joten  ryhdyimme tuumasta toimeen. Aidasta ylijääneistä laudoista mies sahasi runkokehikon ja juuri tuosta kohtaa aikanaan väliseinästä puretuista helmiponttipaneeleista tausta.
Eli ruuveja lukuunottamatta täysin kierrätyshäkkyrä.Taustan maalasin pellavaöljymaalilla, joka harmillisesti loppui kesken touhun ja pinta ei ole ihan vielä peittävä, mutta kiva jo noinkin, syksyn sateissa kerkiää maalailla.


Ukkokulta  väänsi vielä romuraudasta tuollaiset pokatut raudat jolla härpäke ankkuroitiin kantavaan palkkiin.


Tästä tuli sikäli tosi kiva, että on sentilleen mittojen mukaan tuohon rakennettu, siro mutta silti vetää paljon tavaraa ja laatikoista keittiötarvikkeet mielestäni löytyy kivasti.
Ja vaalimamme kierrätysidea lähes nollabudjetilla  onnistui, sekin lämmittää mieltä.
Etuosa on maalaamatta ja laatikoihin täytyy vielä uusia pohjat vanerista, sillä ovat aivan likaiset ja vääntyneet mutkalle, aika kiva sitten päästä näitä täyttelemään, siihen asti toimii laskutasona.
Mulla olisi ikivanha kaunis, leveä jalkalista  joka ehkä mallaillaan tuohon jalkojen eteen, mutta funtsitaan nyt vielä.
Taso on valkealla vahalla vahattu kosteudenpitäväksi.

Saatiin muuten kaupantekijäisinä tuo himoitsemani mintunvihreä keittiöjakkara, se menee hauskasti kasaan ja sujahtaa taitettuna tuohon saarekkeen ja seinän väliin jäävään koloon.
Ovat tukevat ja aina käden ulottuvilla, sopivasta rouheudesta puhumattakaan.2 kommenttia: