perjantai 22. heinäkuuta 2016

Kukkii...

En ole mikään viherpeukalo.
Mutta tässä kodissa kukat viihtyy, keittiön viikunapuu puskee viikunoita ja sitruspuusta on syöty minimandariineja jo kaksi satoa.
En ymmärrä.

En muista rehujani säännöllisesti kastella, en niitä muista lannoittaa (muuten kun että kaadan puhdistuksen yhteydessä akvaariovedet kukkien kasteluvesiksi).
Ehkä se johtuu valosta, sitä täällä riittää, toinen teoria mulla höpsöllä on että täällä ilma kiertää ja on hyvä hengittää ihmisellä, miksei myös kasvilla sitten.
Mene ja tiedä, sisäinen viherpeukaloni on herännyt, niin monien epäonnisten kasvattelujen jälkeen täällä kaikki kukkii hoitamatikin.Kymppivuotisiamme juhliessa, silloin huhtikuulla sanoin ettei tarvita mitään, eikä ainakaan tavaraa.
Saatiin ihanilta lahjaksi kaksitoista kirjekuorta, vuoden jokaiselle kuukaudelle yksi.
Kuoren saa avata kuun ensimmäinen.
Saatiin yhdessä kuussa elokuvaliput ja alareunassa lapsenvahdin numero...toisessa ravintolalahjakortti, jne.
Tämän kuun kuoressa oli käsky painua kahdestaan puistopiknikille, heittää kännykät h...jorpakkoon, ja raha skumppaan ja mansikoihin plus "vapaudu lapsista-kortti"  lapsenlikan puhelinnumeron kera.
Aika huippua!!!

Mä perun sanani, tälläset lahjat kelpaa koska vaan, heh!

4 kommenttia:

 1. Hei, käsittääkseni viherkasvit (ja muutkin) viihtyy vanhoissa puutaloissa, kun se ilma on kaikin puolin hyvää kaikille. Tavallisen modernin kämpän keskuslämmitys kuivaa ilmaa liikaa ja kasvit ei tykkää. Talvisaikaan pieni viileys tekee monelle hyvä, kun huonekasvitkin tarvitsee lepokautensa. Vanhoissa valokuvissa näkee saleissa kukoistavia palmuja ja vaikka mitä ihanuuksia. Meillä ei kasvit kukoista, ne ei saa edes mitään akvaariovesiä lannoituksekseen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä varmaan kyllä perää sitten. Mulla ei aikanaan kerrostalossa kasvanut oikein mikään ja nyt en tee mitään niin tuo viikuna ja appelsiinipuukin ovat jo useamman talven ikkunan edessä talvehtineet ja taas roihahtaneet kevään tullen.
   .

   Poista
 2. Upean lahja tai siis lahjat olette saaneet!

  VastaaPoista