sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Patakaappi....


Lapset sai mehustinhärpäkkeen ja koska kyökin tarpeisto kasvoi uudella härvelillä, jo valmiiksi pullistelevat kaapit huusivat akuuttia tilanpuutetta.
Torista löytyi kympillä kaappinuhjake, vino ja tarroilla tuhrittu, mutta kovin potentiaalinen.
Mies teki takaseinän ja hyllyt uusiksi ja minä raaputtelin tarrat irti, hioin ja maalasin.


Maalasin ensin toisen oven peittävällä
helmen harmaalla, mutta päädyin hankaamaan maalin pois, se ei ollutkaan hyvä väri. Mun sydämessä on tietty paikka tuolle vanhanajan mintunvihreälle ja päätinkin hieroa kalkkimaalia, valkoista sellaista vain ihan ohuelti pintaan, jotta vanha vihreä saa kuultaa läpi, reunat oikein hankasin jotta patina paistaa.
Kannen päälle levitin Annie Sloan vahaa, hyväksi havaittu pinnoilla joita pyyhitään ja joiden soisi kestävän vettä ja käyttöä.

Koko tuossa kaapissa oli juurikin passeli, tarpeeksi matala jotta sen pystyi sijoittamaan ikkunan alle, imaisi sisäänsä silti hyvän määrän tavaraa ja nyt taasen kaikelle on paikkansa kyökissä.
Tuo ikkunan alla ollut pöytä jäi vielä hetkeksi alas, tarkoitus oli kantaa ylös työpöydäksi, mutta päädyimmekin mallailemaan sen avulla saarekkeen paikkaa.
Ajatus olisi tuohon missä se tönöttää jatkaa vanhasta puutavarasta ja talosta puretuista helmiponttipaneeleista pieni saareke patakaapin jatkeeksi.Tähän kohtaan siis saareke josain vaiheessa.
Jauhan itse jauhoni luomujyvistä tuolla vaalealla kahvimyllyllä, meillä on siis kaksi vanhaa kahvimyllyä, toinen viljalle, toinen kahville.

Omistin ensimmäiset yhdeksän vuotta saksalaisen kivimyllyn, mutta se tukkeutui helposti kaurasta joka on rasvaisempi jyvä, lopulta menetin hermoni ainaiseen kivien rassaamiseen ja annoin miehelle hommaksi bongata halvan kahvimyllyn (mies on kiistaton Torikuningas, tuo keittiön "uusi" lipastokin löytyi ihan läheltä ja Torista). Ei siinä kauaa mennyt kun sain myllyn kyökkiin ja on noissa vanhoissa vekottimissa vaan raakaa voimaa, ei ole muuten tukkiintunut kertaakaan jyvistä vaikka on päivittäisessä käytössä ja ikääkin jo yli 50-vuotta kapistuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti