keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Remppa tekijäänsä opettaa...Ystäväni kysyi että mikä on suurin läksy remppataipaleella.
Mielestäni se, että vaikka reippaasti tehdäänkin niin asioiden pitäisi antaa hautua.

Kun hetken asuu ja kokee arkea talossaan, tietää tarkalleen mihin mikäkin sijoittuu ja mikä silmää miellyttää.Tietää mistä aurinko paistaa ja minne se laskee, minkä näkymän edessä haluaa nauttia kahvikupposen ja mikä on pimein nurkka sijoittaa telkkari. Pieniä juttuja, mutta arjessa aika isoja.

Esimerkiksi tämä vintagekeittiömme, meinasin sen vaaleudenkaipuussani maalata samointein kokovalkoiseksi.
Onneksi mua himmailtiin ja kyökki seisoi paikallaan kuukauden jos toisenkin.
Nyt mielestämme keittiössä kaikkein parasta on tuo alkuperäinen kaunis puupinta kaapinovissa. Se tekee särmän koko pirttiin. Sitä ei olisi koskaan saanut enää maalin alta takaisin ja tuo on ehdottomasti kodikas, lämmin ja kaunis pinta. 

Sama pätee moniin huonekaluihimme, olemme antaneet ajan, patinan ja elämän näkyä ja ne tuovat omaa särmäänsä tänne.
Tavaroita ostaessamme annamme niiden etsiä paikkaansa ja liian herkkään en enää tartu maalisutiin, alkuperäistä kun on mahdoton enää palauttaa. 

9 kommenttia:

 1. Tosi hyvä filosofia ja onneksi et maalannut keittiön kaapistoja. Ovat juuri täydelliset noin!

  Meillä on uuden talon rakentamisessa juuri se murheena, että valmista täytyy tehdä kerralla ja kaikki pitäisi luonnonvalosta aina huonekorkeuksiin ja huonekalujen mittasuhteisiin osata kuvitella etukäteen. Mielikuvitukseni on erittäin hyvä, mutta epäilen, että virheitä tulee tehtyä tämän projektin kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tsemppiä rakentamiseen, uusi talo on kuin puhdas kangas johon maalata, kun tekee oman mieltymyksen mukaan ja vaalii mielessään loppuelämän kodin mielikuvaa niin siitä tulee ihana! Onnea uuteen kotiin.

   Poista
 2. Kaunis keittiö! Olen samaa mieltä, että nuo kaapinovet ovat juuri se juttu mikä vetoaa. Muiden remppajuttuja on kiva katsella ja samalla haaveilla. Vielä ei ole mitään omia remppojatiedossa, mutta samalla voi kehittää omaa makuaan, fiilistellä sitä mistä tykkää ja mistä ei. Teillä on kyllä kokonaisuudessaan onnistuneet neliöt. Ihana! :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on käynyt sama homma ainakin olohuoneen pönttöuunin kanssa. Pönttöuunin kuoret löytyi aitasta ja mies muurasi uunin uusiksi olohuoneeseemme. No, maalatahan se aiottiin, mutta sitten, kun tovin tuli pläkkipeltipintaa katseltua, niin tykästyinkin siihen ja edelleen olen tyytyväinen siihen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, pläkkipinta on niinn kaunista, ihana kun maltoitte odottaa ja nyt on tuollainen ihastus olkkaria koristamassa!

   Poista
 4. Ihana koti teillä <3 Ohikulkiessani aina mietin minkälaistahan sisällä on mutta nythän se selvisi =D

  VastaaPoista
 5. Ihana koti <3 usein kuljen ohi ja aina oon miettinyt millaistahan sisällä on. No nythän se selvisi =)

  VastaaPoista