tiistai 23. helmikuuta 2016

Remonttia part. 3 Wc ja jorinaa putkista...


Tässäpä meidän "orkkis" vessa...


...ja tässä toinen.


Vanha pönttö oli vuodellut joten tässäkin huoneessa kaivettiin rossipohjaa myöden, rakenneltiin uudet lattiat jne...
Olimme sikäli onnekkaita että taloon oli vedetty joskus 2000-luvun puolella, ennen asunnon hylkäämistä sekä kunnallistekniikka, että kaksi huussia.

Toisen pöntön paikalla on nyt suihkukoppi, toisen uusi pönttö.
Säästyimme kalliilta kunnallistekniikkaprojektilta ja putkien vedolta, sekä lupalippusrumbalta jos taloon ei olisi koskaan moisia tullut, talossa kun kerran oli jo nämäkin valmiina ja kaivo pihasta kuivunut jo aikaa sitten. 
Näkymä tulevasta vessasta olohuoneeseen.
Yllätykseksemme tässä oli mennyt vanha ulkoseinä joskus muinoin ja vessan seinän kohdalta löytyikin likaisten levyjen alta suuri ikkuna-aukko.
(Hirsimiehemme päätteli että alkuperäinen osa taloa ennen laajennusta voi olla hyvinkin vanha lattian kannatinhirsien tekotavasta päätellen.)

Rakensimme aukkoon hyllykön ja tapetoimme taustan kirsikkapuu- tapetilla.
Oveksi löytyi Tori.fistä vanha puinen peiliovi joka oli sympaattisen vihreä väritykseltään.


Tämä kuva on remonttivaiheesta, napsin päivänvalossa joku kerta tämänhetkisen vessan, siellä on kauniit listatkin nyt jo paikoillaan, kiitos näppärän miehen.
Vanha vihreä pikkukaappi on lähistöllä sijaitsevasta hylätystä hirsimökistä käyty ostamassa.
Ja vanha arabian posliiniallas löytyi kun etsimme netistä purettavia vanhoja rakennuksia, eräälle omistajalle soitettuamme ajelimme kauniiseen vanhaan radanvartijantaloon ja teimme kaupat, purimme listat, peiliovia, altaan, jne ja kauppaan lähti vanha rottinkituolikin, peräkärryllisestä veloitti hän satasen (suositan vanhan talon remontoijaa vanhan kierrättämiseen, nämä kun istuvat miljööseen paremmin kun uudet varaosat ja oikeasti voi vielä säästääkin ja jos ei jaksa haeskella niin onneksi nykyään on "vanhantavaran apteekkejakin") ja olimme iloisia saadessamme hyvää kierrätettyä vanhaa tavaraa, mutta samalla itkin autossa niin ihanan vanhan, ehjän ja täysin asuttavan talon purkutuomiota vain siksi että tontille saadaan jotain modernia tilalle.

Vanhassa talossa suihkukoppi on erittäin hyvä ratkaisu, säästyy monilta laatoitus-ja vesieristyshommilta ja ennenkaikkea kun suihkukopista on vedetty tuuletin ja putki ulos, suihkun jälkeen ovet pitävät kosteuden tuolla "kapselissa" ja tuulettimen käynnistyttyä se imaisee loputkin vesihöyryt ulos. Meidän koppero on lisäksi höyrykaappi mikä on ihan kiva lisä siihen asti kunnes ulkosauna on remontoitu käyttökuntoon.

Omassa mallissamme ei ollut irrotettavaa kaulusta, mies leikkasi tuon muovin etuosasta auki jotta kopin alle näkee viikkosiivouksen yhteydessä, että kaikki on hyvin ja putket siellä missä pitää.


Vanhassa  talossa kupariputki on jotenkin luontaisinta jos minulta kysytään.

Meillä on kaikki putket vedetty uusiksi, putkimies hetken ihmetteli kun lattiat olisi olleet valmiiksi auki ja silti en antanut vetää putkia lattioiden välissä puruihin haudattuna.

Olin suunnitellut kaikki viemäriputket menemään talon alla rossipohjassa, hyvin paketoituina irti talosta. Jos joskus alkaisivat vuotamaan, vuotaisivat maaperään ja säästytään vesivahingoilta, hyvin olivat paketoitu, ei mitään ongelmaa kovillakaan pakkasilla. Käyttövesiputket menevät pintavetoina, kupariputki istuu ihan hyvin ilmeeseen ja yksi huoli vähemmän, mahdollisen vesivuodon näkisi heti. Täällä vesiputket tulevat vessan päädystä ja kulkevat rappusten ali kohti keittiötä, kätevintä oli rakentaa rappusten alle matkan varrella olevaan "hukkatilaan" komero pyykkikoneelle ja kuivausrummulle, tämä on jotenkin looginen paikka heitellä pyykkiä pyörimään ohimennessä.
Valkoiset liukukiskoilla olevat ovet ovat netin myydään- palstalta kahdellakympillä ja entisöijän korjaama vanha pieni puinen peiliovi saman hintainen, muuten seinämä on rakenneltu täältä puretuista väliseinistä jääneistä helmiponttipaneeleista ja maalattu Sateenkaarivärien luonnonmaalilla.


2 kommenttia: