lauantai 2. tammikuuta 2016

Indigon sininen...


Meillä on kylmä kuisti joka on aikaisemmin johtanut kylmään eteiskäytävään ja siitä asuntoihin joita tänne oli jaettu neljä. Eristimme eteistilat lämpimiksi ja nostimme turhia väliovia pois (eivät oikeen toimi lapsiperheessä). Noh tuota kuistin ulko-ovea oli turha lähteä tiivistämään koska koko kuisti olisi pitänyt läpikäydä, eristää ja vaihtaa lämpöisemmät ikkunat ja koko show.
Minä pidin kiinni että kaunis vanha väliovi on ihan passeli halkeilleine ikkunoineen päivineen vaikka vuosi kylmää niin että tukka nousi pystyyn. Virittelin verhoa ja hiekkatäytteistä ovimakkaraa eteen, mutta arvanette kuinka kätevää oviverhot ja makkarat on tälläisessä koira-ja lapsiperheessä.
Annoin käytännön miehelle vapaat kädet lämpöeristystemppuun.


Väliovi lähti-muutti meidän vaatehuoneen oveksi ylös (edellinen ovi oli ollut erään humanterin kaksion ulko-ovi ja siitä oltiin tultu velanperintätarkoituksissa rautakangeksikin kutsutulla yleisavaimella läpi niin että lastut oli lennelleet.)

Tuo onkin sinne juuri passeli ja kaunis kun päästää valon kulkemaan ikkunasta yläkerran aulaan.

Mies bongasi eräältä työmaalta purettuja lämpö-ovia karmeineen torista ja tinkasi meille monensadan dörtsin viiteenkymppiin. Vaikkakin perin käytännöllinen kapistus niin särkihän se nyt silmää kun mikä, valkoinen, kliini ja liian tältä vuosituhannelta.

Ostin egyptistä eräältä myyjältä puhdasta jauhettua indigoa tämä ovi mielessäni.
Ajattelin sekoitella ihan oman maalin.

Tiedättekö ulkomailla, kun vanhoilla kaduilla kävellessä näkee mitä erivärisempiä ja mielikuvituksellisempia ulko-ovia. Olen kuvaillut niitä yhden muistikortillisen eri paikoista.
Halusin jotain samaa tänne huvikumpuun.

Tuo väri on mielestäni jopa hypnoottisen sinistä!Ah, niin tekninen, lämmin, käytännöllinen-ja ruma.


Karmit ovat laittamati ja maalarilta loppui valo kesken, ei anneta sen häiritä, pitihän tää heti näyttää teille, eikä vasta kesän tullen.
(Tälläinen siitä Anne tuli ;))

Ulkopuolella on laitettuna tälläiset listat koristeeksi, eikös olekin vähän "vanhemman näköinen"?
Josko samaa listaa sisäpuolellekin?
Lasiin haluaisin jonkin maalauksen tai tiffanyn...


Vanhemmat ja vähemmän krominhohtoiset kahvat tuo mies löysi samaisen formaatin annetaan-palstalta ja ihan samalta kylältä.

Ovesta tuli kiva ja Indigoa on vielä, josko tuo porin masa saisikin vähän raffimpaa maalia kylkeensä, hmm...


2 kommenttia:

  1. hyvä idea tuoda jotain tuollaista matkatuliaisena -

    hannah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en juuri "turistitavaraa" koskaan osta. Nyt toin kylmäpuristettua argan öljyä, värijauhetta, mausteita ja paikallisia hedelmiä... Ilahduttaa pitkään ja on tosiaan jotain mitä hypermarketista ei täältä saa :)

      Poista