perjantai 30. lokakuuta 2015

Pönttiksen uudet vaatteet...


Tuo pönttöuunin värilipsahdus (jota joskus puin täälläkin) on vaivannut kovasti, olen nauranut että olihan se sillon babyshowereissa sangen ihana baby bluena, mutta muuten ei niin iske.
Varsinkaan nuo ummehtunut keltainen ja pastellisininen vierekkäin.


Noh, kun pääsin hyvään alkuun kalkkimaalien kanssa niin sottasin pönttikseenkin sävyt samalla.
Olemme olleet kipeinä ja tää on sopivaa puuhaa, tuoli vaan tuohon ja teetä mukiin ja pensseli kouraan, jees sairaspäivän hommaa.Mies piti päänsä, sanoi että senkus maalaat, mutta luukut on tummennettava myös.
Mä olen ollut vahvasti sitä mieltä että noille ei saa tehdä mitään, ei vaikka ovat ruosteiset ja nuhjuuntuneet (mulla välillä lyö yli tuo vanhan vaaliminen).
En ole kovin hyvä kompromisseilija, mutta annoin myöden, sain valita pöntön sävyn, mies luukkujen, nooh koska ollaan kun vakka ja kansi niin menihän tämäkin just nappiin ja olin älyttömän iloinen lopputulokseen. Ikävä myöntää, mutta tuo miehen värisilmä on ärsyttävän hyvä ja tarkka.


Oikeanpuoleinen luukku on sutaistu ohuella kerroksella mustaa Annie Sloan maalia, seuraavaksi otin palan vanhaa paitaa ja hiersin luukun kauttaaltaan, lopuksi pikkuruisella siveltimellä varjostin tummempia kohtia.
(Niin ja jättäkää se vaha pois jos maalaatte lämpeneviä paikkoja)

8 kommenttia:

 1. Oi, ihan tulee mummolan vinttikamari mieleen :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, juu vähän sellainen "kotikutoinen" fiilis :)

  VastaaPoista
 3. Millä kalkkimaalisävyllä maalasit ton pönttöuunin? :-)

  VastaaPoista
 4. Millä maalilla ja sävyä maalasit ton pönttöuuni? Se on tosi hyvä sävynen :-)

  VastaaPoista
 5. Millä maalilla ja sävyä maalasit ton pönttöuunin? Se on tosi kaunis!

  VastaaPoista
 6. Hei.
  Sekoitin sävyn itse Annie sloan kalkkimaaleista, mustasta ja valkoisesta.
  Suhdetta en enää muista mutta epäilen että mustaa olisi ollut noin neljä viidesosaa ja valkoista yksi viidesosa. Kannattaa laittaa astiaan reilusti mustaa ja alkaa pikkuhiljaa taittamaan valkoisella haluamaansa harmaan sävyyn. :)

  VastaaPoista
 7. Muistatko vielä paljon sulla meni tuon pönttömaalin maalaukseen? Ja oliko ihan sitä Chalk Painttia vai Wall Paintiä mitä käytit?
  Ja onko tuo sävy livenä myös siniseen taittava vai hämääkö näytön asetukset eli onko todellisuudessa harmaaseen taittuva? :-)

  Meilläkin pitäisi kaksi pönttöuunia maalata ja kovasti mietin sävyä ja uskaltaisinko maalata AS wall paintillä, kun sitä jää nähtävästi yli parin huoneen maalauksesta :-D

  VastaaPoista
 8. Heippa.
  En ole ostanut tuota Wall paintia koskaan joten en osaa sanoa sen ominaisuuksista. Tämä oli sitä aivan "perusmaalia" jota käytin myös huonekaluihin. Pönttiksen pinta on niin sileä että ei kyllä maalia kovin paljoa kulunut. Maalasin vajaalla purkilla keittiön hellan takana olevan muuriseinän, antiikkikaapin, pönttöuunin ja kaikenlaista pientä ja sitä jäi vieläkin yli.
  Sävy on livenä enemmänkin harmaa kun sininen, aika kiva sellainen mielestäni, vähän vanhahatavan harmaa. :)

  VastaaPoista