sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Päin punaista...


Alkuvuodesta meidän makkari oli tälläisessä asussa.
Kaikki ikkunat rikottuina ja törkyä täynnä.
Aloitimme jätteen poistamisella, ikkunoiden kunnostuksella, poistimme rikkonaiset lasit, vanhat maalit ja kitit, lasitimme, kittasimme, maalasimme ja tiivistimme ikkunat pellavalla.
Seuraavaksi poistimme tupakalla kyllästetyt tapetit ja vanhat huokolevyt.


Ajatuksena minulla oli jättää tuo paneeli kuten keittiössä raakapinnalle ja maalata pellavaöljymaalilla, tuoda huoneeseen eteerinen vaaleus ja raikkaus, pellavaa....

Kävi ilmi että vetoisuuden poistamiseksi ja lämpötehokkuuden lisäämiseksi huone on huokolevytettävä ja tapetoitava, murr. Kun en kerran saanut eteerisen vaaleaa raakalautaa, halusin vetää ihan vastakkaista linjaa ja olin tilaamassa Sandersonin mustapohjaisen ihanan ökydramaattisen tapetin, mies viimetingassa tilausta tehtäessä sanoi ettei halua herätä mustaan huoneeseen aamuisin.

Painelin Ritolalle ja hän huuteli josko jotain harmahtavaa toisin.

Halusin kuitenkin ajaa läpi ideaa yhdestä täysin tyylistä poikkeavasta ja hyvin vahvasävyisestä huoneesta.
Makkariin kävellään vaatehuoneen läpi ja se on ihan omassa kulmassaan erillään muista ja mielestäni juuri tämän huoneen kanssa pystyi leikittelemään, poiketa talon muusta linjasta.
Hän hyväksyi idean...


Huone oli ikkunapajana ja työkaluvarastona pitkään, viimeinen huone kahdeksasta joka ei ollut vielä asuinkäytössä.
Yhtenä iltana aloitimme huokolevytyksen miehen kanssa, olemme huomanneet parhaaksi ratkaisuksi kaksi huokoleijonakerrosta, näin saumat saa huolellisesti limittäin ja lämpötehokkuutta lisää.

Työnjako oli se että mies leikkasi palat ja minä porasin kiinni, liimasin saumanauhat ja vetytin levyt esiliisteröimällä huolellisesti useampaan kertaan tapetin repeilyn ehkäisemiseksi hänen työpäivänsä aikana, hyvän tapetin muuten tunnistaa siitä että tälläinen blondikin saa sen hetkessä tapetoitua yksin ongelmitta, hyvä tapetti ei vetele mihinkään vaan nappaa kiltisti paikalleen, Ritolan tapetit ovat olleet juurikin tälläisiä.
Lamaannuimme tuon loputtoman siivoamisen ja katon kanssa nyhkimisen kanssa ja huone seisoi tapetoimisen jälkeen viikon edistymättä mihinkään...
Osasyynä se ettei futon -runko mahtunut rappukäytävästä yläkertaan ja haimme uutta sänkyä.


 Mutta meilläpä onkin niin ihania ystäviä että juuri kun tuntuu ettei enää jaksa yhtään iltaa vasaran varressa, (ihana mies eristi monta iltaa täällä nurkkia työpäivien jälkeen, puss!), sitten kaverit tulevat, auttavat saamaan huoneen valmiiksi <3


Lautaseinän pätkä sai sateenkaarivärien maalia, aion kylläkin tummentaa sävyä myöhemmin, tuo onkin liian vaalea tänne tummien sävyjen maailmaan...


Huone on eräänlainen aikakapseli, lattian alkuperäinen maali kulumineen saa jatkaa kulumistaan isommalle rosolle, kuurasimme sen kolmeen kertaan pellavaöljysuovalla.


Tälläinen ystävä mulla, tulee kuuraamaan sontaista lattiaa vapaapäivänsä ratoksi <3


Myös katon kaikki ihanat maalikerrostumat saavat ronskisti näkyä, kuurasimme sen vain ja rapsuttelimme kaiken hilseilevän maalin pois.


Eikös sovikin tuo alta puskeva vihreä tapetin koukeroihin, mä niiiiiiin tykkään.
Nauroimme kaverin kanssa väsyneinä illan pikkutunneilla valmista huonetta ja tuumasin "täydellinen, se näyttää just siltä kun tähän ei olisi koskettu 40-luvun jälkeen mitenkään vaikka painettiin just kauhee duuni tän kunnostamisessa!"
Niin että makuasioita, mä nyt vaan tykkään että vanha talo saa näyttää vanhalta ja kaikkea kulumaa ei saa peittää.

Sama nurkka ennen ja jälkeen, mitä pidätte? Porin matista aion rapsutella vanhan syvän vihreän emloinnin jälleen näkyviin luukkuun ja muuten maalaan koko pömpelin mattamustaksi, tää on mun villeimpien ideoiden puuhamaa-huone!


Mikä hauskinta, en ole koskaan ollut kamalasti punaisen perään ja meinasin että eihän tänne ole sopivia huonekalujakaan, mutta niinpä vain, nurkista löytyi punaisia lyhtyjä, vanha täkki, punainen tuoli joka ei ole ikinä löytänyt meillä paikkaansa-ennenkuin nyt!


Valo loppui jo tämän päivän osalta kuvaamiseen, mutta fotot oli saatava tänne, suonette anteeksi hämyisyyden.
9 kommenttia:

 1. Aulan tapetti toi ihanaa kotoisaa tunnelmaa sinne ja tää huone on ihan mieletön, woaahhh! Mä niin ihailen sun tyyliä vetää näitä sisustushommia ihan uniikisti omalla ajatuksella, rikkoen kaikkia "sisustussääntöjä" ja vielä niin, että lopputulos on ihan huikee, huhhuh! Uusi, vanha ja rosoinen yhdistyy tosi mageesti. Ihan kreisiupeeta, muru! ♥♥ Huippua tulevaa viikkoa sinne, muista kalsaripäivä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana rakas sielunsisko siellä <3

   yritän muistaa ;)

   Poista
 2. Tsihhih, aikuisten "punaisten lyhtyjen alue"... 😃 Anteeksi, oli pakko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. nooh mitäs tää mun kone nyt tökkii kommenttiosiossa, mä oon tekniikan ihme :D

   Jotenkin arvasin et takerrut noihin lyhtyihin :D :D :D

   Poista
 3. Upea muodonmuutos. Tiedän, että noissa alkukuvissa oleva hurja lähtöpiste on pitkälti pintaa (roskaa yms), mutta olette silti kyllä aika sissejä. Hienoa työtä teette! :)

  VastaaPoista
 4. Voi apua miten kaunista! Tosi upea katto ja erityisesti lattia, mahtava idea jättää ne noin! Lisäksi nuo useammassakin kuvassa ja huoneessa näkyvät värikkäät lyhdyt ovat niin kauniita :). Mieletöntä työtä te jaksatte kyllä.

  VastaaPoista