lauantai 5. syyskuuta 2015

Säilytystä ja säästöä


Lupailin höpötellä säilytysratkaisuista.
Juttuhan on niin että olennaisena osana tähän liittyen ois vaatehuoneen valmistuminen, mutta syksyä pukkaa, makkari on rakentamatta ja eristyksiä väsäillään sinne tänne, eipä makkari ole prioriteetti nro yks joten sekin postaus odottelee talven seesteisempää olotilaa.
Vinkkaan nyt kuitenkin yhden säilytysjutun joka on toiminut meillä; kirppaireilla on nyt kamalasti tullut eteen näitä vanhoja lankakoreja, joko lehtikoreja tai niitä kylppärisäilyttimiä, olen ostellut muutamalla kymmenellä sentillä kaikki vastaan tulleet.
Nää on aivan loistavia kaapistoissa, seinämissä tai ovissa, esim kenkäkaapissa vetävät ilmavasti just kahdet pikkukengät.
Työkalukomerossa käynnistyskaapelit, ulkoroihut jne.


Hain juuri huokolevyä peräkärryllisen tulevaan makkariin.
En saakaan lämmitysteknisistä syistä vaaleaa raakalautaa tanskalaisen eteeriseen tyyliin, joten päätin vetää överiksi ja valita jotain täysin vastakohtaista, ihan itseäkin jännittää lopputulos!


Rupesin rapsuttelemaan kattoa ja tuo ikivanha vihertävän sinertävä sävymaailma on jotain niin ihanaa. että sain luvan jättää koko katon rouheasti hiotuksi, ihan tuollaiseksi, valitsin sen pariksi tummanpuhuvan sandersonin ihanan tapetin ja teollisuusvalaisimet, hui kuin spontaania!

Kävin muuten eilen suureen ääneen kysymässä niitä "Sandelsin paperitapetteja",
myyjä seivas homman hienosti ja kertoi ettei heidän valikoimissaan ole sandersia.
Autossa tajusin Sandelsin olevan täyteläisen tummaa olutta, täyteläisen tumman tapetin sijaan.
Saivatpahan päiväkahville hyvän jutun olutblondista.Niin ja se säästövinkki; olen aina ostanut lohen kokonaisena jotta saan pään, ruodot, nahan, evät jne roippeet kiehauttaa kattilassa pehmoisiksi ja ajaa blenderin läpi eläimille.

Koirat nauttii tuosta mössöstä nappuloiden seassa ja kissat syö sinällään,  (meidän terrieri on muuten ollut terapiakoirana vanhuksille ja tulee huomenna kotiin, jee). 

Nyt kuitenkin vasta tajusin että lihatiskillähän fileoidaan kalat ja kysyin perkeitä.
Kumpikin kantiskauppani, antavat perkeitä ihan tuosta vain kun ovat heille jätettä.
Eipä muuten ole ennen turkit näin kiiltäneet ihan vaan "roskaruualla" heh ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti