perjantai 19. kesäkuuta 2015

Ovirakkautta ja juoksevan veden ihanuus.Viikon ilon aiheet; nyt keittiöönkin virtaa juokseva vesi...


...ja takapiha on tasainen ja multasormi syyhyää (kun vaan sais sisäpuolta ensin valmiimmaksi).
Tää on sellaista puutarhanhoitoa mun makuuni kun tontille jyskyttää tuhansia kiloja kaivuria ja kannot ja mukurat saavat kyytiä hetkessä.
Ollaan nyt asuttu reilu viikko täällä uudessa kodissa, tavarat siirtyilevät hiljalleen ja remontti jatkuu, huoneita ei ole täysin valmiina kuin muutama...


Paperoin ja puhdistin keittiön kaapistoja enkä lakkaa hämmästelemästä, kuinka priimaa 60-luvulla on tehty! Ulosvedettävät kuivamuonakaapit ovat aivan loistavat mitoituksiltaan ja toimivat kiskoillaan kun junan vessa. Alkuperäiseen väriinkään ei kosketa, sekin on vielä niin hyvä.

Ilahduttavaa oli saada lahjaksi mummulta ja papalta käsin kudotusta pellavasta ja erään pientilan villasta tehty parivuoteen peitto.
Villan ja pellavan combo on hykerryttävän ihana nukkua ja aamuisin ei malttaisi nousta ylös.http://villafox.bellablogit.fi blogia selaillessa huomasin että koiramäkeen pääsee 5 eurolla 19 päivään asti, joten seikkailtiinpa road trippi sinne suuntaan keskiviikkona.
Miljöö oli taitavasti toteutettu ja hyvin perinteisillä materiaaleilla rakennettu, lapset viilettivät innoissaan ja me miehen kanssa pällistelimme rakennusratkaisuja ja tuumailimme, tuohan olisi kiva...ja tuo...
Kaikille siis jotain elämyksellistä! :D

 Nopeasti vielä esittelen meidän ulko-ovet.
Kerroinkin kuinka inhoan tuota lookkia ja mieleeni pälkähti josko vanhat olisivat kuin ihmeen kaupalla jätetty sinne sisään.
No niinhän siinä kävi ja emäntä hyppi riemusta kun sai talon alkuperäiset ovet takaisin.


Ulkoapäin ei olisi arvannut että siellä ne lymysivät.


Vanhan kunnostajalle vinkiksi, mitä villeimmissä paikoissa voi olla vanhaa haudattuna, joten kaikki kannattaa purkaa ennen poisheittämistä.Ulkoapäin olivat puunväriset, mutta sisäpuoli oli kaunista vanhan harmaata.
Päätin maalata nämä ulkoakin puupinnan suojaamiseksi.
Vinkkinä että jos maalaa pellavaöljymaalilla näin vanhoja ja " nälkäisiä"ovia jotka imevät pellavaöljyä kuin sienet , ne kannattaa ensin vetää kertaalleen joko reilusti pellavaöljyllä jatketulla maalilla tai sitten ihan puhtaalla pellavaöljyllä ravita.


Oven sisäpuolella näkyy alkuperäinen wanha harmaa jolle en tee mitään.
Ulkopuoli on vetäisty ottossonin harmaalla maalilla, sillä jota täällä jo viimeksi hehkutin.
Kuinka hyvin niiden ihan kaikki sävyt sopivatkaan vanhaan värimaailmaan ja rimmaavat kauniisti melkein paikkaan kuin paikkaan.
1 kommentti: