tiistai 17. maaliskuuta 2015

Niin tämä viikko starttasi aurinkoisesti....


Keväinen moi!

Mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän muhun vaikuttaa vuodenaikojen vaihtelut.
Olen naapurin ihastuttavan rouvan kanssa käynyt hyvin syväluotaavia keskusteluja siitä kuinka valon lisääntyminen saa ihan villiksi.  :D


Meidän tyttö kertoi sunnuntaina että kesä alkoi nyt ja vaati että prätkällä maanantaina eskariin.
Niinhän me mentiin, mittari näytti -5c ja nää kylähullut paino toppatakit niskassa, suupielet korvissa aamu kasilta prätkällä pitkin kylänraittia.
Ihanaa!!!
Mietin että hassuks menee "talvet"... ajoin marraskuun loppuun prätkää viimevuonna ja peiteltiin joulukuun alulla se tuonne, ei rehveli saanut uinua talvi-untaan kun joulu-tammi-ja helmikuun ja nyt taas mennään ja lujaa...


Ajattelin että kun tuo meidän pentu on niin reipas rehveli niin kokeillaan nyt ihan mini lenkillä mitä kaveri tykkää istua sivuvaunussa. Ja voi pojat että on se vaan meidän omituisten otusten lauman luonnollinen lisä, hiffas heti mistä tuulee. Nosti kuonon ilmaan, tuoksutteli tuulta ja nökötti pojan vieressä sangen tohkeissaan. Kaveri vinkkasi että paikallinen lemmikkikauppa myy koirien ajolaseja, arvatkaapa menikö ostoslistalle, päästään kesällä jahka typy kasvaa ni ihan kahteen narttuun vähän kruisinkeihin kun on vermeet vimosen päälle ;)
Jäi pihassa jurnuttamaan tuohon vaunuun että "mennään taas! Ja kiertää mopoa kun kissa kuumaa puuroa, that´s my girl"Maanantaina oli pihamaa täynnä poppoota kun metsuri ja kumppanit sahasivat liian lähellä taloa olevat puut, nyt kelpaa; pysyy katto hyvänä kun ei lehdet mätäne ränneihin, eikä perustukset nouse juurien vuoksi.
Tarvittiin nostoauto että homma saatiin tehtyä...


Mies bongasi torista kylppärin oven, voi että se on namu, rrrakastan tota hailakkaa vihreää, tuohon ei maalisuti koske vaan se saa olla juuri noin ihastuttava ikivanhoine maaleineen päivineen.

Melkoisen kauniita nämä keväiset illatkin...Mies bongasi vanhan radanvartijan talon jonka omistaja haluaa purkaa.
Kävimme tekemässä kaupat talon jalkalistoista, kahdesta väliovesta karmeineen ja kauniista wanhasta arabian altaasta...minulla oli sellainen olo kun veisin jonkun sisäelimet, enkä lakannut päivittelemästä talon hyvää kuntoa. Taisin jopa ääneen kiljahtaa "tämä on paremmassa kunnossa purettaessa kun meidän talo kauppoja tehdessä!"
Hienoa kuitenkin on että tyhjilleen jääneen talon omistaja on halunnut tehdä talolle "elintenluovutuksen" ennen purkamista.
Liian usein näkee vanhan talon jyrättävän kenoon ovineen, ikkunoineen päivineen, ainakin tässä tapauksessa ne saavat jatkaa elämäänsä muissa kohteissa...


Siinä meidän suloiset ovet, karmit, listat ja allas....
Toivottavasti joku käy purkamassa vielä kaakeli-ja pönttöuunit ja ehdotin josko ikkunatkin päätyisivät kasvihuoneen rakennusmateriaalikseni...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti