torstai 2. lokakuuta 2014

Mutsi ekohippeilee...


 Meinasi hiukan naurattaa tää diivailija; tätä mieltä oltiin aamulla ulos menosta kun hengitys höyrysi ja pihamaan lehdet oli kohmeessa.
Täytyy tunnustaa että mieluummin mäkin kyllä olisin jäänyt teemukeineni pönttöuunia lämmittelemään kun sotkemaan toppavaatteet niskassa kohti eskaria...


Me on pitkään pyöritelty kaupassa tätä peliä ja vihdoin eilen haettiin se mammuttimarkkinoilta.
Voihan mahtavuus että kannatti! On pelattu ihan taukoamatta ja koko poppoo diggaa, jopa kolmevee osaa ihan ite!
Tämän tuotteen plussiin sisältyy hauskuuden lisäksi tuotteen 100% eettisyys ja ekologisuus.


"pelataan äiti matopeliä!!!"
Aina toi naurattaa yhtä paljon, mielikuviin nousee ekat nokialaisen "halkokännykät" ja tekniikan kirkkain ihme; matopeli. Sitä tahkottiin aina niin kauan kun akku antoi aikaa, ja sehän ei kauhean kauaa kestänyt niihin aikoihin...
Nykypäivän muksujen mielestä kännykkä ei todellakaan ole mitään ilman kosketusnäyttöä ja bling-kuoria. Mun nuoruudessani suurinta hifistelyä oli ostaa erikoisen värinen antenni ja ruuvata se gsm-laitteseen. Tai tilata tekstiviestillä kömpelö taustakuva, olihan se räyhää kun näytössä oli rakeisina pisteinä kyhättynä oma nimi...ajat muuttuu.


Äiti vähän flippas euron hedelmä-vihannespäivillä...


Syksyisin muhun iskee kokkaus-säilöntä ja pakastusvimma.
Olen kollannut oikeaa ruokaa-kirjaa.
Voin suositella tätä lämpimästi, komppaan ihan täysillä näiden vahvojen naisten ajatuksia siitä mikä on eettistä ja terveellistä raviontoa.
Hyvä että joku uskaltaa kyseenalaistaa nykyistä rasvatonta-suolatonta-kevyttä-ja mautonta ruokavaliota! "On tiedetty jo pitkään että ihmisen aivot ja silmät koostuvat rasvasta ".
Nii-i ja sitten ihmetellään kun masennus, ylivilkkaus ja käytöshäiriöt lisääntyy...
En ole ikinä ymmärtänyt margariineja konseptina, margariinit muistuttavat kemialliselta koostumukseltaan enemmän muovia kuin ruokaa.
(oheisesta linkistä voi kurkata kuinka mielenkiintoinen prosessi margariinin valmistus itsessään onkaan, nam!
http://www.uuttapuhtia.com/blogi/2011/01/voihan-margariini/)
Itsetehty kevytlevite on helppoa, hyvää ja nopeaa; vettä,  voita ja  kylmäpuristettua öljyä, ruususuolaa, yrttejä tai valkosipulia, kaikki blenderiin ja avot!


Mun 85v vaarini kun joutui sairaalaan, ei henkilökunta meinannut millään uskoa että hänellä ei ole mitään säännöllisiä lääkkeitä mihinkään.
Hän on syönyt ikänsä voita, kermaa ja puhtaita oman maan kasviksia, kalaa ja luonnonantimia, mummoni käy vain ajokorttilääkärintarkastuksissa, kun ei mitään tarkastettavaa ole koskaan ollut, jännä juttu. 
Toki voin ja kermankin kanssa täytyy muistaa kohtuus...
Kohtuus kaikessa, mutta ruokajutut kiehtoo, ja surettaakin, lähinnä se kuinka ihminen kaikessa ahneudessaan ja tehokkuudessaan on kämminyt aika monella lailla nykyajan tehotuotannollisen sapuskan kanssa.


Jees, tämä tästä aiheesta, anteeksi :D
Tässä paketissa odottaa meidän neidin ensimmäinen rannekello, muistan vieläkin kun sain ekan kelloni, siinä oli lila ranneke ja värikäs kellotaulu. Haettiin se kylältä kultasepänliikkeestä ja olin ihan polleana.
Me on yritetty motivoida tyttöä että saa oman kellon heti kun osaa numerot, on tahkottu niitä aika paljon ja ihan pienestä kiinni että homma on hanskassa-ja kello kädessä.

Ihanaa viikonloppua!
Meidän viikonloppu alkaa vähän niinkuin huomenna kun tytöllä on vapaapäivä eskarista ja lähdetään junalla kaupunkiin uimahalliin ja croisanteille, sovittiin jo vähän kivaa kahviseuraakin ja lauantaina saadaan niiiiiin odotetut rakkaat tänne meille viikonloppua viettämään!

1 kommentti:

  1. Ahh mahtavia postauksia sulla, nyökkäilin täällä aamenta safkajutuille, hirnuin ääneen luurimuisteloille ja sain tipan linssiini viimesestä lauseesta, voihan nyyhkis :`) Päivieni pelastus tää saitti, ja vielä ihanaa tunnelmaa kuvissa kaiken kruununa ♥ Ja lapset ♥ Ja eläimet ♥

    VastaaPoista