perjantai 11. huhtikuuta 2014

Kaksi viikkoa kuvina ja ruokametodeja....


 Näitä kukkia meillä riittää, kiitos kahden pienen luontotutkijan jotka ovat heräävästä luonnosta aivan tohkeissaan <3
 Isännän chilitkin heräilevät mullastaan....
 RUOKAMETODEISTA; 
 Mulla on tapana keittää"liikaa lisuketta (perunaa, kuskusta, täysjyvämakaronia, villiriisiä tms.)
Maanantaina oli kuskusta, lohta ja salaattia.
 Tiistaina tein ylijääneestä kuskuksesta ja iltapalan kanantähteistä wokin, kesäkurpitsaa, maissia, mausteita ja hyvää oliiviöljyä.
Sen kanssa "liikaa salaattia" jotta sitä jää seuraavalle päivälle.

 Seuraavana päivänä eilistä salaattia ja sen kanssa lihaa ja juustoja...
Näin mä yleensä teen, vähän aina liikaa kaikkea jotta seuraavana päivänä saa heittää tähteet pataan tai uuniin. (Esim. uunilaatikkoa  riisistä, kalan/kanan kanssa, plus maissia/persikkaa, luomukasvislientä, loraus kermaa, sipulia ja juustoraastetta, ommomm, helppoa ja nopeaa tähteistä <3 )
Kana oli meillä pitkään pois kuvioista, kunnes tajusin että luomukanaahan saa nykyään kaupan pakastealtaasta, ihan kokonaisenakin!
Ihan mahticombo: Paistokasviksia, lohipullia ja turkkilaisesta jogurtista päälle paksu kastike kera tuoreiden yrttien ja avocadon! (lidlin uutuus-lohipullat on mun pikaruokaa, kun iskee paniikki ja on saatava jotain nopeasti, oikeasti hyviä ja muksut on niihin ihan hulluna. Duudsoneita katellessa mun kulinaristi tytär haluaa dipin turkkilaisesta jossa on mausteita ja sipulia, siihen sitten dipataan näitä pyörylöitä, parempi kun sipsit, ainiin mutta eihän ne reppanat moisista sipseistä tiedäkään kun ei ne oikeen kuulu mun ostoskoriini. Saan varmasti kuulla ensi vuonna eskarilaiselta kuinka kouluruoka peittoaa äidin pöperöt kuusnolla, sitä odotellessa)
 Oon nimenny tän limittäinkokkailuksi kun edelliseltä päivältä jää yleensä joko lisuketta tai kastiketta/lihaa/kasvispihvejä ym. Paljon iisimpää kun on jo osa ateriaa mietittynä ja tehtynä edelliseltä päivältä.
Siivoilin keittiön kaapit ja hyllyt ja kirjotin kauppalistaan aina käden ulottuvilla olevat tarpeet jotka oli päässy loppumaan...

 Mä olen hullaantunut vihreään! <3


 Mun pieni helmientekijä sai lisää matskuja, nyt on priimaa nauhaa, kiitos K!

 Hennasin tukan...vihdoin (niitä hommia joita tekee vasta kun juurikasvu kiljuu epäsiisteyttään).
 Saatiin muksujen huoneeseen huippukivat lattiatyynyt jotka taipuu moneen leikkiin.

 Sauhusin ruuvarin kanssa ja gruuvailin lasten lelulaatikoihin pyörät alle. Ihan pro idea vaikka ite sanonkin, lelujen keräys sujuu paljon mukavammin kun saa laatikon tönättyä viereen. Vaikka useimmiten noista on lelut viskattu pois ja ne muuttuu mielikuvitusautoiksi, juniksi ja vaikka miksi traktoreiksi, tekis kyllä mieli pistää pyörät alle kaikkiin huonekaluihin! Pahin pms-angsti kun pukkaa päälle niin säästyis miesrukan selkä kun ei tarvi nostella mööbeleitä nurkasta toiseen, emännän sinkoillessa sisustuinspiraatioinensa.
Olishan se aika hienoa kun sais siirrellä mööbeleitä ihan tosta vaan fiiliksen mukaan.
(Kaksilahkeiset miettii nyt että miks ihmeessä niitä tarvii ylipäätään siirrellä, kun ne on kerran paikalleen asennettu?!)
 Minä sijoitin "arvotaiteeseen" menneiltä vuosikymmeniltä ja ostaa pamautin lastenhuoneeseen opetustaulut.
Ennenkuin kukaan kerkeää kauhistumaan miten likka saa ylipäätään unta tuon krokotiilin alla niin kerrottakoon että se oli hänen valintansa.
Äiti olisi ihanstunut pörröhäntäiseen ketturepolaiseen...

Tyttäreni on kinunnut vuoden verran kodinAnttilassa olevaa muovista suurta krokotiilinpää-valaisinta.
Joka on toooodella Kitcsh valoineen, ja suurine muovisine kitoineen, (pikkuveli sai sätkyn siellä valaisinosastolla mutta tyttäreni himoitsee juuri sitä lamppua eikä näe olevan mitään muuta yhtä mahtavaa pallomme pinnalla).
Tämä oli nyt sitten kompromissi, lamppu jääköön kauppaan, tätä krokoa kun ei velipoika kammoksu, vaan nauraa sen olevan hassu lisko.
Vaikka tuumaakin että yläpetissä asuu hirrrrviö. 

 Arki <3


 Tavoite -10kg toscanaan mennessä on saanu haparoivan alun....
Toi sykemittari on ihan orjapiiskuri, aamulla ennenku silmiään saa auki niin johan se vilkuttaa "TREENIPÄIVÄ" ja utelee painonkehityksestä ja kettuilee jollain painoindekseillään...
Tuon pinkin kuoren alle piiloutuu todellinen hirviö,  oikea Jutta G:n ja Bullin risteytys.
Mutta se motivoi...

 Taimihommia...
 Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.
Tuo kaksivuotiaan "fontti" on kerrassaan liikuttavaa.


TUOKSUherne...tai hajuherne...sinnepäin ainakin ;)
 Jeeeee, ne itää!
 Lauantaina nähtiin ensin aamulla paljon ihanaisia ystäviä, mukavien puuhien ja notkuvien aamukahvipöytien merkeissä <3

Ja siitä päästiin suoraan Tampereelle ystäväpariskunnalle lounaalle, voi valtava mitä herkkuja emäntä oli taikonut, mmmmmm!!!!
Elämäni parhaat kasvis-ruishampparit.
Just nää herkkuviikonloppulounaat, yhdessä ystävien kanssa  vietetyt hetket ja monet puheenpulinat saa jaksamaan arjen haasteet.
 Sauna, se vaan korkkaa viikonlopun niiiiiin ihanasti.

 Saunanpuhdas soutaja; pyykkikori muuttui paatiksi, keppihevoset airoiksi ja huomatkaa asiaankuuluva sika-hattu ja pelastusliivit.
Nauroin niin että vedet tuli silmiin....
Lapsen mielikuvitus on ihan mahtava juttu!

Mielikuvituksellista viikonloppua!!! <3

1 kommentti:

  1. Tää sun blogisi on jotenkin niin kiva! Kaikessa arkisuudessaan jotenkin niin inspiroiva. Keep going! :)

    VastaaPoista