tiistai 3. joulukuuta 2013

Herkuttelua....

 Tähän alkavaan viikkoon mun lempparireseptejä...
Ikisuosikki taitaa olla täytekakku, tämä on meidän versio (helppoa helpompi ja luomu)
Kuppi luomuvehnäjauhoa, (Gluteenittoman saa kun korvaa perunajauhoilla)  siihen 1/2tl leivinjauhetta, kuppi luomumunia ja kuppi ruokosokeria.
Vaahdota sokeri ja munat, lisää jauhot erissä ja siivilän läpi.
 Kostutin mehulla ja laitoin luomumansikkahilloa, persikkaa ja kermaa.
 Päälle rennolla lääppäisyllä kermahuntu ja pari sitruunamelissan, mintun tms. lehteä. Nämä kakunkoristeet voi heittää teemukiin hautumaan ;)
 Kermaan lisäsin vaniljasokeria, se tuo kivaa makua.
 Pannukahvia ja kakkua, aika mukava makupari!


 Toinen lemppari on raakasuklaa.
 Perusohje:
80g raakakaakaovoita
 (Sulatetaan vesihauteessa, laitan metallivatiin ja kiehautan toiseen kuumaa vettä, ne sisäkkäin hetkeksi. Sitten vain lisätään sekaan muut aineet)
n. 2 rkl hunajaa (tai agavesiirappia)
1 dl raakakaakaonibsejä (murskaan ne bamixilla tai tehosekoittimessa hienoksi)
1,5 rkl kookosöljyä
5rkl raakakaakaojauhetta
1,5 rkl macaa
2,5 rkl lucumaa
ripaus laadukasta suolaa (EI jodisuolaa tms!)

Tähän perusmassaan lisätään mitä mieli tekee esim. pähkinöitä, gojimarjoja, rusinoita, kuivattuja mustikoita, piparminttuöljyä...
Sitten seos vain muotteihin ja pakkaseen 30 minuutiksi.
Nam, nam...
Jotkut tykkää vielä pyöritellä nuo lopuksi tomusokerissa, mutta mä kartan sokeria joten nämä menee näin. (miehen mielestä tää maistuu saippualta, mutta eiköhän hänenkin makunystyränsä vielä opi ymmärtämään tämän herkun mahtavuuden, hih!)




 Ystävän tuomat kukat vielä ilostuttavat keittiön pöydällä <3
 Ehkä mun öljykuurini alkaa tehoamaan kun en tän rankemmin hävinnyt muistipelissä viisivuotiaalle.
Jesh, kyllä ne harmaat aivonystyrät vielä hyrrää tänkin verran ;)

Kivaa alkavaa viikkoa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti