maanantai 11. marraskuuta 2013

Ruokapainotteista....

 Mä olen itse anemiaan taipuvainen ja syön paljon nokkosta ja pinaattia, sillä mun rauta-arvoni pysyvät hyvin balanssissa. Ikävä kyllä tuo tytär on vähän myös samaan taipuvainen. Niin söpöä, kun hänestä tuntuu että olo on vetämätön ja kasvot kalpeat niin hän tulee itse ja pyytää pinaattipannaria, perjantaina nuo kaksi pikkuista vetelivät koko pellillisen melkeinpä kahteen pekkaan, kylläpä vaan poskiin palasi puna ja virtaa riitti vaikka muille jakaa.

Tässä meidän kehittelemä rautaisannos:
PINAATTIPANNARI

4 dl luomutäysmaitoa
1 kananmuna
suolaa maun mukaan
3dl speltjauhoa tai luomuvehnää 
25 g sulaa voita (tai öljyä)
pussillinen pakastepinaattia
(nokkosjauhetta)

200 asteessa
10-15 min

Nautitaan puolukkahillon kanssa ja maku on ihan kun suuria pinaattilettuja söisi!



Loppuun vielä mun lempipiirakan ohje, tein tätä meidän ihanille vieraille perjantaina ja maistui meille vielä lauantai aamuna kahvin kera <3

Spelttinen Kinkkupiirakka:

POHJA:
100g voita
1dl spelttihiutaleita
2dl spelttijauhoja
(itse jauhoin myllyllä nyt vaan tasakarkeaa spelttijauhoa 3 dl, noi hiutaleet ei ole pakollisia)

TÄYTE:
kinkkusuikaleita
paprikaa
(homejuustoa)
minitomaatteja
2dl juustoraastetta
1-2dl kermaa
2kananmunaa

200 asteessa kunnes pinta rusehtaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti