torstai 28. marraskuuta 2013

Niin hiljaista että korvia särkee...

 Muruset lähtivät mummolaan, olivat aivan innoissaan, aikovat leipoa ja ulkoilla ja tehdä kuulemma vaikka mitä!
 Se on äärimmäisen harvinaista ja poikkeuksellista että olen kotona yksin, tänään aamulla oli niin hiljaista että korvia särki.
Join aamukahvini aivan rauhassa, luin viikon rästipostit, laitoin pönttikseen valkeat ja kaappasin karvakamut kainaloon. Ihan hassua, söin jopa puolikkaan muffinssin, ilman että kukaan tuli osingoille.
Vähän on kuitenkin jo ikävä noita pieniä...


 Päätin keittää tälläisen sopan itselleni, heh. Hennaahan se!
Teininä äiti antoi värjätä vain luonnonväreillä (fiksu mamma, kiitos!)
Joskus parinkympin kynnyksellä kuitenkin haksahdin kampaamossa värjäyttämään hiuksiani ja tuota auvoa ei kauaa kestänyt. Yhden epäonnisen värjäyskerran jälkeen päänahkani vuosi verta ja visvaa (käyttöohjeita oli noudatettu eikä päänahka ollut rikki)
Hiusvärivalmistaja kustansi minut ihotautilääkäriin ja lääkäri kertoi kurjan diagnoosin; olen allergisoitunut väreissä olevalle tietylle ainesosalle, jota on myös kangasväreissä, meikeissä, käsitellyissä nahkakengissä jne. Jos enää koskaan kemialliseen väriin kajoan saan seuraavaksi suurella todennäköisyydellä anaflyktisen shokin ja se voi olla viimeinen värjäys se.
Tämä altistus teki myös sen että joudun pesemään uudet vaatteet useaan kertaan ennen käyttöä, esimerkiksi farkkuvärit saavat ihoni punaiseksi ja rikki.
Kaikki ripsivärit eivät käy ja kosmetiikka on vaihtunut luonnonmukaiseen.
Siispä maantienharmaat kutrini saavat pirteämmän värin hennalla.
Mulla on omat kikkani millä muuntelen sävyä ja esim etikalla sävy tarttuu paremmin kiinni.
Hennauksen jälkeen hiukset ovat kiiltävät, vahvat ja hoidetut.
Onhan tuo mössö vähän, kröhöm, haisevaa ja epämääräisen näköistä. Tyttäreni sanoin; "äiti laittaa koirankakkaa päähän ja pussin päälle, hassua!"

Hiusvärivalmistajakin liukeni vastuustaan näppärästi; korvauksia olisi saanut vain suostumalla koe-eläimeksi. He olisivat teipanneet selän täyteen muovikelmun alle erilaisia kemikaaleja ja katsoneet mikä saa shokin aikaiseksi, suihkussa ei saanut käydä viikkoon, muuten tuota altistusta ei voi todistaa ja korvauksia saada. Kumma juttu, mutta en suostunut kokeisiin. Lääkäri kuitenkin kertoi että diagnoosi on ilmeinen ja väreillä leikkiminen loppuu siihen.

Että se niistä testatuista ja "turvallisista" väreistä sitten. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti