perjantai 20. syyskuuta 2013

Syksyinen Tukholma

 Me pakattiin pakaasit ja suunnattiin Tukholmaan pienelle lomalle murusten kanssa.
 Mulle tuottaa joka kerta suurta vaikeutta pakata matkaan vaan välttämätön. Pitäähän kaikkeen varautua, vaatetta olla reilusti ja evästä sitäkin enemmän, sillä verensokereiden tasaisuus takaa hyvän meiningin, musta tulee muriseva äitikarhu jos olen nälkäinen...
 Pienet matkalaiset malttamattomana odottaa lähtöä ja Ukkelilla teemaan sopivasti Reissumies-pussi kourassa, tosimiehellä on omat ruisleivät aina messissä!


 Meidän tytär oli parivuotias kun oltiin laivalla ja hän mietti kannella kuumeisesti että mikä tää juttu on, rattaiden raksutuksen lähes kuuli. Hetken kuluttua vaunuista kuului hihkaisu "Kala-autossa!". Aika hienoa päättelyä, moottori hyrisee ja eteenpäin mennään, mutta tien sijaan vedessä. Joten meille laiva on nyt sitten kala-auto. Pikkunen seurasi tarkkana menoa.


 On ne vaan trendikkäitä tuolla naapurissa....
 Lastenvaunuja oli kaksinkappalein, sisko työnsi toisia ja voi että ne vaan on kätsyt, niissä voi roikottaa sovitettavia vaatteita, tunkea ostoskassit ja  niiden kanssa pääsee ilmaiseksi bussiin, jei! (paitsi että mä en ostanut maista yhtikäs mitään, kunhan käppäilin, ihmettelin ja räpsin kuvia, mulla on joku ostoskeskuskammo hetkittäin, varsinkin sovituskoppikammo, hyiii). Nassut sai papalta ja mummulta matkarahaa, juniori sijoitti muoviseen viikinkikypärään, neonkeltaiseen sateenvarjoon ja tytär ritsaan ja samanmoiseen sateenvarjoon, että mä ihmettelen välillä millä perusteella nuo pienet aina valitsee lelunsa, mä vieressä tyrkytän söpöjä puuleluja ja älypelejä ja sitten ne haluaakin ostaa jotain ihan outoa....) Ihana, rakas pikkusisko oli meidän poppoon matkaseurana, voi että oli kyllä ihana miniloma ihanassa seurassa (ens kerralla täytyy houkutella toinenkin sisko mukaan).


 Pakko ottaa kuva tästä kaunottaresta, mulla nimittäin oli joskus presiis samanlainen ja tykkäsin tuosta menopelistä ihan hirrmuisesti, jälkikäteen välillä harmitellutkin kun tuli se myytyä.
 Melkein joka lomareissulla käyty kauppahallissa, maasta ja matkasta riippumatta. Niissä on ihan oma tunnelmansa, tuoksunsa, hälinänsä ja mitkä herkut!


 "Priceless Stockholm" hyvästeli suomituristit pirteällä vesisateella. Siellä juhlittiin Kallen pippaloita ja poliiseja oli joka kadunkulmalla....
 Kiteytetään nyt vielä se lastenvankkureiden syvällisin funktio; ei niissä nuo nuppuset kauaa viihdy, mutta ai että niihin mahtuu paaaaaljooon matkatavaraa, heh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti