torstai 12. syyskuuta 2013

Omppu poikineen!


 Käytiin maanantaina maalla isomuorilassa ja saatiin kotiintuomisiksi vaatimattomat parikymmentäkiloa omenaa!

 Mulla on joka vuosi sama, tuttu ja turvallinen tapa säilöä talven omput; Viipaloin ohuehkoja paloja, lorautan kattilan pohjalle desin tai pari vettä, omput perään, reilusti vaniljaa ja kanelia, desi, pari intiaanisokeria (meillä ei ole enää vuosiin käytetty valkoista sokeria, intiaanisokeri on niin hyvää ja ravinteikasta verraten kalpeanvalkoiseen, puhdistettuun sisareensa) ja hauduttelen just senverran että  omput kerkeää pehmetä. (10-20min) Niin simppeliä-ja niiiin hyvää. Sitten vaan pakastan ne sopiviksi annoksiksi ja kyllä vaaan maistuu puuron ja jogurtin päällä hyvältä talvella. (ja maailman helpoin vierasvara on tehdä piirakkapohja, sulatella annos tuota omppomössöä, lisätä muna ja vaniljarahkaa, koko komeus uuniin ja avot!

 Sarjatyötä; taaimmainen on just laitettu tulille ja vasemman etukulman mössö on valmista. Ps. tää omppumössö on meidän nassujen mieleen omatekoisen vaniljakiisselin kanssa, helppoa ja hyvää!
 Olin ihan äimänä, meidän kohta 5 vee tättähäärä ei ole vuosiin enää suostunu päiväunosille. Ja tänään ne nukahti kumpikin ulos, isomuorilassa viuhtominen vei vissiin voimat-kyllä maalla on mukavaa! ;)
Ihania syksyn puuhia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti