perjantai 6. syyskuuta 2013

Meiltä....ja mietteitä niinkin mielenkiintoisesta aiheesta kuin astianpesusta. Tämä emäntä ei omista astianpesukonetta, eikä se haittaa laisinkaan, päinvastoin. (en olis joskus uskonut sanovani noin!) Musta tuntuu että tiskaus on mulle jonkinlaista pään nollaamista, pysähtymistä. Tättähäärä tulee usein äidin huuhteluavuksi ja me jutellaan vaikka ja mitä, tyttö kertoo syvällisiäkin asioitaan. Se on sellainen hetki kun ollaan vaan eikä ole mihinkään kiire, pestään samalla ja jutellaan päivän puuhat halki, ollaan siinä hetkessä. Mä olen sellainen ihminen jolla on sata ja yksi hommaa ja projektia aina kesken, en kertakaikkiaan osaa pysähtyä hetkeksikään. Mutta tiskatessa on pakko pysähtyä. Jos lapset ei ole auttamassa, saatan laittaa kuunnelman pyörimään tai lempimusaa-tai sitten ihan vaan mietiskellä eloa ja oloa. En olis ikinä osannut kuvitella että lasken tiskihetken omaksi hetkekseni-whaat?!
Plussaksi luen myös sen että kun meillä oli astianpesukone, passivoiduin siihen niin että en jaksanut käyttää mitään astioita joiden tiesin olevan vain käsitiskauksen kestäviä. Nykyään meillä on arkiastioina vanhaa arabiaa ja antiikkia-koska käsintiskaan muutenkin niin miksi en tiskaisi kauniita astioita, sehän on kaksinverroin hauskempaa! Lapset tykkää juoda "prinsessamukeista", vanhoista kultareunaisista kipoista (en ymmärrä miten enenvanhaan on pärjätty niin pikkiriikkisillä kahvikupeilla, mun koneeni ei niin vähäisellä kofeiinimäärällä suostu edes tyhjäkäynnille!). Sitäpaitsi mun mielestä kaikki muoviset lastenkulhot on kaameita kapistuksia, saan muovin ajattelustakin näppylöitä. Kyllä vaan menee piimät ja mehut paljon juhlavammin alas prinsessamukeista, eikä edes nuo meidän adhd-lapset ole rikkoneet niistä yhtäkään, heille nätit astiat on niin spesiaalia että niistä juodaan hienosti. On noi vanhat vaan niin symppiksiä kippoja että heitin meidän uudemmilla astioilla vesilintua (vein kirpparille). 

Ja vielä painavampi plussa käsintiskauksessa on se kun konetiskiainepaketin kyljessä lukee; "ärsyttää ihoa, silmiin joutuessa hakeuduttava välittömästi lääkäriin" jne, jne... vaikken mä ny mikään ruudinkeksijä ole niin se on aika selvää mitä astioihin jäävät pesuainejäämät tekee sisäisesti nautittuna päivästä päivään (vaikkakin onneksi näihinkin on jo eco-versionsa noiden tymäkämpien tilalle saatavana, silti aika monen kärryssä näkyy olevan noita jotka "räjäyttää lian myös astianpesukoneesta")

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti