maanantai 23. syyskuuta 2013

Maanantai, mikä ihana tekosyy leipoa kakku!

 Ruvettiin aamusella leipomaan murusten kanssa. Mulla on yksi aivan loistava, isomummolta saatu porkkanakakkuresepti. Sellainen superterveellinen johon ei tule voita eikä valkoista sokeria, ja puolet porkkanaraastetta ja reilusti kylmäpuristettua öljyä. Kuulostaa ehkä eksoottiselta mutta on oikeasti hyvää! 

 Näin terveellisillä aineksilla voi saada hyvän kakun aikaan, usko tai älä ;) Mummu syö superterveellisesti ja on timmimmässä kunnossa kun moni kolmikymppinen...
Nami! Harvoin nuo nuppuset syö näin suuria määriä porkkanaa hymysuin, hih.

Isomummin Porkkanakakku

3  3/4 dl rypsiöljyä (miedon makuista)
5 dl luomuruokosokeria
4 luomumunaa
7  1/2 dl luomuvehnäjauhoa
7  1/2 dl luomuporkkanaraastetta
1-2 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl soodaa

 Sekoita kuivat aineet ja lisää porkkanaraasteeseen johon on sekoitettu öljy. Voitele kakkuvuoka, kaada seos vuokiin (tänään tein nuo suorakaiteenmuotoisessa leipävuoassa johon laitoin leivinpaperin, ei tarvitse edes voidella, tiskata tai käyttää voita...kauniimmat noista tulee ihan perinteisessä kuivakakkuvuoassa, mulla on pari söpöä joista tulee kivat kuviot ja se reikä keskelle, mutta en löytänyt niitä mistään joten oikaisin taas vähän)
175 astetta ja n. tunti
Uuniin menossa...ei kaunis mutta niin hyvää .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti